Η κατοικία είναι ο ναός της οικογένειας

Posted by kolovos 18/07/2020 0 Comment(s)

Σύμφωνα με τον Le Corbusier  <Η κατοικία είναι ο ναός της οικογένειας>.

Η κατοικία μας πρέπει να δημιουργεί αίσθηση θαλπωρής, προστασίας, λειτουργικότητας, ομορφιάς στους κατοίκους της επιδρώντας με τον τρόπο αυτό θετικά στην ψυχολογία τους. Η αίσια έκθεση αυτού του εγχειρήματος βασίζεται στον καλό σχεδιασμό την επίτευξη θερμικής άνεσης εσωτερικά και την σωστή <επικοινωνία> του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Ο περιβάλλον χώρος ενός σπιτιού περιλαμβάνει την φύτευση, τις βεράντες, τις πέργκολες, τα τοιχία, τα παρτέρια ακόμα και τον φωτισμό.

Η τοποθέτηση κάθε αντικειμένου επηρεάζει την σωματική αλλά και την ψυχική άνεση των ανθρώπων που κινούνται σε αυτόν. Αυτό συμβαίνει, εκτός των άλλων, και λόγω του μικροκλίματος που δημιουργείται στον περιφερειακό χώρο της οικίας από την επίδραση που ασκούν τα υλικά και τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην διαμόρφωση του.

Επομένως, εφόσον ο εξωτερικός χώρος λειτουργεί ως συμπλήρωμα μιας οικίας, πρέπει να σχεδιάζεται όπως και το κτίσμα κατά την αρχική φάση της σύλληψης του σπιτιού και με την ίδια σοβαρότητα από πλευράς κατασκευαστή.

Leave a Comment